Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αμμουλιανή: Το νησάκι με τις μαγευτικές παραλίες

Ένα μοναδικό νησί της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Αγίου Όρους, με γαλαζοπράσινα νερά, διαθέτει όλα όσα ονειρεύεστε σε μόλις 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Απέχει 120χλμ από τη Θεσσαλονίκη και η πρόσβαση γίνεται με ferry boat από τον όρμο της Τρυπητής κάθε μισή ώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για μία απόσταση 20 λεπτών. Ιδανικός προορισμός για διακοπές χαλάρωσης και ξεκούρασης αφού συνδυάζει υπέροχες παραλίες και καλό φαγητό.  

Οι παραλίες του νησιού είναι όλες υπέροχες και καλό είναι να τις επισκεφθείτε όλες. Η Μαγάλη Άμμος, ο Αη-Γιώργης και οι Αλυκές είναι οργανωμένες παραλίες με ρηχά και κρυστάλλινα νερά. Τα Καραγάτσια και η Φάκα βλέπουν στην πίσω πλευρά του νησιού, έχουν λιγότερο κόσμο και το ηλιοβασίλεμα θα σας ανταμείψει. Τέλος, μπορείτε να κάνετε ημερήσια εκδρομή στα γύρω ακατοίκητα νησάκια Γαϊδουρονήσι, Τηγάνι και Ποντίκι. 

Το νησί διαθέτει πολλά καταλύματα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, αφού τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες αυξάνονται συνεχώς. Μπορείτε να μείνετε μέσα στο χωριό και να απολαύσετε τη βραδινή σας βόλτα με τα πόδια στα μπαράκια μπροστά στο λιμάνι της Αμμουλιανής. Εάν θέλτε πιο έντονη διασκέδαση, υπάρχει το club Μάταλα, αλλά και το beach bar Savanna στις Αλυκές που λειτουργεί και το βράδυ. 

 Αν πεινάσετε, στο χωριό υπάρχουν πολύ ωραίες ψαροταβέρνες και εστιατόρια, με καλό φαγητό και φρέσκα ψάρια. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα αχνιστά μύδια, θα σας αποζημιώσουν! Αν πάλι προτιμάτε πρόχειρο φαγητό, υπάρχουν πιτσαρίες και χορταστικά σουβλατζίδικα. 

Σίγουρα οι διακοπές θα σας μείνουν αξέχαστες και θα θέλετε να ξαναπάτε. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι επισκέπτονται την Αμμουλιανή, πηγαίνουν και την επόμενη χρονιά γιατί εκτός από τις όμορφες παραλίες οι κάτοικοι του νησιού είναι πολύ φιλόξενοι.

1 σχόλιο:

  1. Ειναι οπως ακριβως τα λεει στο αρθρο...!!!
    Οι παραλιες δεν υπαρχουν..
    Ειδικα η μεγαλη αμμος...οσο για τον Αι-γιωργη-ησυχη παραλια για ζευγαρακια!
    Εγω εχω παει καμια 10ρια φορες...και θα παω ακομα οσες περισσοτερο μπορω γιατι οποτε πηγαινω περναω καλα!Το τελειο νησι για μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή